Portugalský stratég sa minulý týždeň pustil do trénerov, ktorí hovoria o absencii svojich zverencov. “Nikdy nehovorím o zranených hráčoch. Ostatné manažéri plače, plače a plače, keď je niektorý z ich zverencov zranený. Ja nie, “hlásil Mourinho sebavedome.

“Myslím, že najlepšou cestou je futbalistu na maródke ignorovať a zamerať sa na pripravené hráča. Dodávate im tým sebavedomie. Ale keby som si chcel sťažovať ako ostatní, môžem plakať nasledujúcich päť minút, “tvrdil Mourinho. Nepriamo sa tak oprel do talianskeho kouča Chelsea Antonia Conteho, ktorý niekoľko dní pred uvedenými výrokmi rozoberal zdravotný stav svojich hviezd.

K popretie vlastných slov však Mourinhovi stačila jediná otázka. Pred sobotňajšom duelom s Tottenhamom sa ho reportér Sky Sports spýtal, ako súboj ovplyvní zranenia hviezdy Spurs Harryho Kanea, ktorého do zápasu nepustili problémy so svalom. Otázka pritom bola na mieste. Anglický snajper vedie s ôsmimi zásahmi tabuľku strelcov Premier League a do zápasu s “Červenými diablami” nevynechal jediný ligový zápas, na Old Trafford potom svojmu tímu citeľne chýbal.